Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Kristina Israelsson

Ett speciellt nummer på mer än ett sätt

Jag är både stolt och glad över att ha fått förtroendet att ta över som tf. chefredaktör för Balans. Min ambition är att fortsätta utveckla tidningen genom att bevaka, skildra och djupdyka i aktuella frågor som berör och påverkar branschens utveckling och dig som medlem. Ett av Balans främsta uppdrag är att ge dig stöd och inspiration i din yrkesroll och även spegla och lyfta fram olika åsikter och perspektiv.

Det här numret av tidningen är som du kanske redan lagt märke till extra speciellt eftersom det är ett jubileumsnummer som tillägnas FAR som firar 100 år i år. Följ med på en historisk resa om utvecklingen av branschen och FAR:s resa från revisorsorganisation till branschorganisation. 

En av de kvinnliga pionjärerna i revisions-och rådgivningsbranschen är Siv Berlin, 93 år. Hon är den fjärde kvinnan som blev auktoriserad revisor och 1978 valdes hon som den allra första kvinnan någonsin in i FAR:s styrelse. I Balans nr 2/1990 står det att ”rektorn på Handelshögskolan höll på att trilla av stolen när Siv Berlin sa att hon skulle bli auktoriserad revisor”. Året var då 1950 och som tur är har mycket hunnit hända sedan dess. Även om det inte är hundra procent jämställt i branschen i dag så har vi kommit en bra bit på vägen. Missa inte Sivs fascinerande berättelse.

I detta nummer besöker vi också en annan hundra­åring på deras äldsta lokalkontor i Jönköping. Jag vill passa på att säga grattis till KPMG som liksom FAR firar 100 år i år.

Trevlig läsning!

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare