Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
”Att försöka hitta lösningar som driver kundernas verksamhet framåt är det mest stimulerande i rollen som redovisningskonsult”, säger Per Willstedt.
Karriär

2023.01.18

”Analyser och rådgivning allt viktigare”

Möjligheten att kunna vara kreativ ihop med kunden är det roligaste i jobbet som redovisningskonsult. Stort fokus ligger också på att upprätthålla förtroendefulla relationer.

text:

Sofia Hadjipetri Glantz

foto:

Linnea Ek

För den som gillar siffror och ekonomi finns inget bättre yrke än redovisningskonsult. I rollen ingår varierade arbetsuppgifter, utveckling och att lära sig samarbeta med kunder i olika branscher, understryker Per Willstedt.

Själv är han gymnasieekonom och fick upplärning och utbildning av sin arbetsgivare. Han utgår från Falkenberg men befinner sig ofta på Aspias huvudkontor i Stockholm.

– Att försöka hitta lösningar och bolla idéer för att driva kundernas verksamhet framåt – och göra det bättre – är det mest stimulerande i rollen som redovisningskonsult, säger han.

Per Willstedt ansvarar för Aspias Service Management Accounting, vilket innebär att han bland annat leder tjänste- och affärsutvecklingen, företagets kundplattform, kundsupporten, samt utbildningar och arbetssätt för medarbetare.

Redan som gymnasieekonom började han sin karriär på PwC och möjligheten att under ett par år testa något annat gav honom en extra skjuts i utvecklingen. Efter tre år som junior redovisningskonsult på PwC i Falkenberg sade han upp sig för att göra något helt annat, nämligen att spela musik med sitt band.

Med piano och gitarr som instrument blev Per Willstedts nya levebröd att trubadura och spela på bröllop och fester, i kombination med ett arbete som kontorschef och ekonomiansvarig på ett mindre företag inom hydraulikbranschen.

Så småningom uppstod möjligheten att återvända till PwC, där han snabbt avancerade.

– Teamarbete är A och O, för det är mycket man vill hjälpa kunderna med. Allt från det mest grundläggande som bokföring och årsbokslut, till att utveckla deras verksamhet ytterligare och att de ska få den stöttning de behöver, säger Per Willstedt.

Redovisning var – när han kom tillbaka till branschen – fortfarande i fokus.

Men intresset för system och affärsutveckling ledde till att han involverade sig i utvecklingsprojekt av bland annat nya standardiserade arbetssätt och Aspias kundplattform MyBusiness.

År 2018, när Aspia bildades, började han jobba mindre kundrelaterat och mer centralt i olika projekt, samtidigt som han också fick sina nya ansvarsområden.

Förmågan att bygga förtroende och relationer är en annan aspekt av yrket Per Willstedt gärna lyfter fram.

– När systemen blir allt smartare, då kommer rådgivningen och våra analyser bara bli viktigare. Och för att vara en värdefull samarbetspartner till kunden är förtroendefulla relationer allt.

Karriärtips!

Våga ifrågasätta gamla sanningar genom att komma med nya idéer och förslag, även om du är ganska nyanställd. Upp med saker du tänker på, det växer både du och byrån av. Våga testa på saker. Säg ja.

 

  • Läs mer om jobbet som redovisningskonsult i
Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare