Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Post banner
Foto: Getty Images
Karriär

2022.07.04

Så många klarade vårens revisorsprov

103 personer skrev vårens prov för revisorsexamen. Nu är resultatet klart.

Höstens prov för revisorsexamen gav inget muntert resultat. Av de 200 personer som skrev provet klarade sig endast 41 procent, ett rekordlågt resultat som Balans tidigare har . Så inför resultatet av vårens prov har förväntan varit spänd. Skulle utfallet av vårprovet bryta höstens ?

Den 23 och 24 maj bänkade sig 103 personer för att skriva provet och nu har Revisorsinspektionen publicerat resultatet av revisorsexamen på sin webbplats. Av 103 tentander klarade 70 personer gränsen för godkänt resultat. Det motsvarar 68 procent av tentanderna.

− Revisorsinspektionen är nöjda med vårens resultat och det är med glädje vi ser att det gått bra för de mindre byråerna. Av de 31 som var från mindre byråer och som skrev provet klarade 17 provet med godkänt resultat, vilket betyder att 55 procent fick godkänt, säger Christer Petersson, sekreterare i Revisorsinspektionens examensråd.

Poängutfallet varierar från 51 till 114 poäng skriver Revisorsinspektionen som också publicerar frågor, svar och rättningskommentarer för provet på sin .

 

Läs mer om ämnet:

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare