Publishing priset badge
Hitta artiklar

Sök efter artiklar i din yrkesroll

Lönekonsult

Redovisningskonsult

Revisor

Skatterådgivare

Annons
Charlotta Marténg

Att förändra en bild tar tid

När jag började på FAR för över tolv år sedan fick jag reaktioner som: ”varför vill du in i den branschen, med massa grå revisorer?” Nu låter det annorlunda. Nu möts jag snarare av nyfikenhet på vad branschen gör. Och frågan är om ”de grå revisorerna” någonsin existerat…?

Den som lär känna revisions- och rådgivningsbranschen i dag upptäcker snabbt att den är allt annat än grå! Den erbjuder en bredd av olika yrkesinriktningar och samtidigt möjligheter att få nischa sig och utveckla sin spetskompetens. Den är en del av näringslivet, samtidigt som den stöttar näringslivet. Och för den som är sugen på en internationell karriär finns många vägar att gå.

NYLIGEN KOM FAR:S branschrapport. Det här är den andra rapporten och fokus ligger på de olika yrkesrollerna. Om du inte redan har läst den – gör det! Missa inte heller intervjun med FAR:s generalsekreterare och VD Karin Apelman i Balans nr 3 eller .

Samtidigt finns utmaningar i branschen – en är att behålla revisorerna och få dem att vilja stanna. Att stärka yrkets attraktionskraft.

I det vänder vi även på den stenen. Varför väljer så många att lämna revisorsrollen, och varför är det inte fler som återvänder till yrket? Klart är att det finns frågor för branschen att fundera på och att hantera. Och det arbetet pågår. För alla är nog överens om att det är viktigt att kunna säkerställa att det finns bra revisions- och rådgivningstjänster i hela landet.

Annons

utgiven av

Ansvarig utgivare